Confidenţialitate

Infotrafic: Pe mai multe drumuri din țară se circulă în condiții de iarnă

Centrul Infotrafic al Poliției Române anunța că joi dimineață se circulă în condiții de iarnă în județele Vrancea, Buzău, Dâmbovița, Brașov, Vâlcea, Gorj, Cluj, Harghita, Neamț, Prahova și Argeș, după ce în timpul nopții trecute au căzut ninsori.

Polițiștii va sfătuiesc să vă echipați mașinile corespunzător dacă plecați la drum în aceste zone.

În judeţul Gorj, joi dimineața ninge abundent pe DN67C Novaci – Rânca, iar între kilometrii 19 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Un echipaj de poliţie care acţionează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca.

În judeţul Cluj, joi dimineața ninge abundent pe autostrada A3 Turda – Gilău, iar zăpadape carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetru (pe alocuri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit avertizările Cod galben și Cod portocaliu de precipitații și vânt până vineri la ora 14:00.
Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

Potrivit ANM, codul portocaliu de ninsori abundente și viscol, este valabil până joi dimineață, la ora 9, în 12 județe din centrul și nordul țării: Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Harghita, Bacău, Neamț și Vrancea.

Tot Cod portocaliu de ninsori va fi de joi seară, de la ora 18, pana vineri dimineața, la ora 9, în cea mai mare parte a Moldovei, iar în zona de munte a județelor Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Codul galben de vreme rea este valabil pana vineri la ora 14, în regiunile estice și centrale, unde cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp. Iar pana joi dimineața, la ora 9 este valabil un cod galben de precipitații abundente și intensificări ale vântului în zona de munte, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv București), Transilvaniei și a Maramureșului, dar și în nordul Olteniei și al Dobrogei. Cantitățile de apă vor depăși 20 — 30 l/mp