Confidenţialitate

Infotrafic: Drumuri blocate de arbori în Cluj și Maramureș

Centrul Infotrafic anunță că din cauza arborilor căzuți pe carosabil, ca urmare a furtunii puternice, traficul rutier este întrerupt pe DN1R, în zona localității Poiana Horea, în județul Cluj.

Tot din cauza arborilor căzuți, circulația pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmației se desfășoară pe un fir, alternativ, cu precizarea importantă că pe tronsonul Baia Sprie – Mara (pasul Gutâi, în județul Maramureș) este instituită restricție de tonaj (7,5 tone).

Șoferii vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care doresc să se deplaseze pe ruta Satu Mare – Sighetu Marmației pot folosi ruta alternativă Satu Mare – DN19 – Livada – Orașu Nou – Negrești-Oaș – Huta Certeze – Săpânța – Sarasău – Sighetu Marmației.

Circulația feroviară pe secția CF 502, între Vatra Dornei (Suceava) și Ilva Mică (Bistrița-Năsăud) a fost reluată. Pe acest tronson se vor folosi locomotive cu tracțiune diesel, fiind impuse și restricții de viteză. Întrucât firul de contact este rupt în mai multe locuri, se estimează că problemele vor fi remediate în 48 de ore.