INFOTRAFIC: Condiţii de formare a poleiului în mai multe regiuni

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud, sunt condiţii de formare a poleiului în judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

În aceste condiţii, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române sfătuieşte şoferii să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

Agenţii rutieri reamintesc obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

La nivel naţional, este în vigoare o informare meteo de precipitaţii mixte, polei, ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până duminică la ora 10.00, temporar, vor fi precipitaţii în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi şi perioade în care se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Banat, precum şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.


Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS