Informațiile despre o posibilă suspendare a contribuțiilor la Pilonul II – publicate din greșeală

Proiectul care prevede suspendarea contibuțiilor către pensiiile private obligatorii – Pilonul II – NU ar fi trebuit să apară pe site-ul Guvernului – a declarat preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

„Au fost doar scenarii de discuţii publicate din greşeală, iar autorităţile dau asigurări că nu se va întâmpla aşa ceva de la 1 iulie” – susține Ion Ghizdeanu.

El subliniază că nu este nimic aprobat, și – mai mult – că nici măcar nu s-ar fi discutat această variantă de suspendare a contribuțiilor.

Precizările vin după ce reprezentanții Cabinetului de miniștri au publicat pe site prioritățile echipei Dăncilă.

Scenariul făcut public prevede suspendarea contribuțiilor la Pilonul II din iulie până în decembrie.

Președintele comisiei de prognoză, Ion Ghizdeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul a fost publicat Programul legislativ 2018 care anunţa existenţa unui proiect de lege potrivit căruia contribuţiile la Pilonul II ar urma să fie suspendate în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018.

Duminică seară, într-o emisiune televizată, Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a arătat că aceasta a fost o propunere a CNP, cu care Guvernul nu este de acord.

Reacţia mediului de afaceri nu a întârziat însă, duminică seară, mai multe organizaţii importante din mediul de afaceri solicitând menţinerea legislaţiei şi arhitecturii actuale a Pilonului II de pensii, fără alte modificări, într-un document intitulat „Apel pentru păstrarea arhitecturii sistemului de pensii private din România”.

Luni dimineaţă, organizaţia Romanian Business Leaders (RBL) a solicitat, la rândul său, creşterea la 6% a contribuţiilor pe Pilonul II arătând că 7 milioane de angajaţi români au astăzi cu 12,9% mai puţini bani în conturile lor de pensii din cauza nerespectării calendarului de majorare a contribuţiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS