Informaţii contradictorii despre criza ostaticilor din Algeria

Unele surse spun că unii muncitori au reuşit să fugă din mâinile islamiştilor. Altele susţin că în asaltul trupelor care încercuiseră locaţia au murit numeroase persoane.

Creşte suspansul în jurul crizei ostaticilor din Algeria.

Numeroşi muncitori străini, al căror număr exact nu este cunoscut, dintr-un complex de extragere a gazului au fost răpiţi de islamişti.

Locaţia respectivă a fost încercuită, orele trecute, de trupe algeriene.

Informaţiile care circulă sunt contradictorii.

Unele surse spun că o parte din ostatici a reuşit să fugă din mâinile islamiştilor. Altele susţin că în asaltul trupelor au murit numeroase persoane.

Printre cei răpiţi se află şi un român. Autorităţile de la Bucureşti au constituit o celulă de criză.

Cancelariile lumii urmăresc cu îngrijorare evenimentele din Algeria.

AFP scrie că luarea de ostatici dă o altă dimensiune conflictului din Mali, unde armata ţării, cu sprijinul aviaţiei franceze, bombardează de câteva zile ţine ale rebelilor islamişti afiliaţi reţelei teroriste Al Qaida.

Sechestrarea muncitorilor în Algeria a fost revendicată de către o grupare islamistă armată drept reacţie la ceea ce membrii săi numesc ‘cruciada dusă de către forţele franceze în Mali’.

Preşedintele Abdelaziz Bouteflika autorizase folosirea spaţiului aerian algerian de către aviaţia franceză pentru a întreprinde raiduri în Mali.