Informare meteo: ninsori și viscol până miercuri, în toată țara

Se anunță precipitaţii sub formã de ninsoare, lapoviţã şi ploaie, polei, intensificãri ale vântului şi ninsori viscolite la munte.

În cursul nopţii de luni spre marţi (15/16 ianuarie) şi în primele ore ale zilei de marţi (16 ianuarie) pe arii relativ extinse în sudul şi sud-estul teritoriului va ninge în general slab cantitativ.

Pe litoral vor fi posibile şi precipitaţii mixte şi polei.

Din dupã-amiaza zilei de marţi (16 ianuarie) precipitaţiile vor fi în extindere treptatã, începând cu regiunile vestice şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţãrii.

La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat şi în lapoviţã şi ploaie, iar cantitãţile de apã vor depãşi 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp, cu precãdere, în zonele de munte şi în sud-vest.

Local se va semnala polei în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, apoi şi în Muntenia, Moldova şi posibil în Dobrogea.

În zonele de munte temporar vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã, local consistent, în noaptea de marţi spre miercuri (16/17 ianuarie) îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaţilor Meridionali.

Vântul se va intensifica în regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50?55 km/h, iar la munte, cu precãdere în zona înaltã, rafalele vor depãşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada.

În noaptea de luni spre marţi (15/16 ianuarie) vremea se va menţine geroasã în nordul, nord-estul şi centrul ţãrii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS