Informare meteo de caniculă și furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare de caniculă și furtuni, valabilă în intervalul 14 iunie ora 12.00 – 16 iunie ora 23.00.

Potrivit ANM, duminică 14 iunie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară în zonele de câmpie, iar luni 15 iunie, canicula va persista în Câmpia Română, Podişul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei.

Potrivit Mariei Tomescu, de la Administrația Națională de Meteorologie, vor fi temperaturi maxime în jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării, iar indicele de disconfort termic (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Începând cu seara zilei de duminică 14 iunie, până la sfârşitul zilei de marţi 16 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest.

Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, caree vor avea trecător aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, cu precădere în zonele de munte. Pe arii restrânse va cădea grindină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS