Confidenţialitate

INFORMARE METEO: Avem parte de un episod de iarnă autentică în weekend în aproape toată țara

Începând de sâmbără dimineață, de la ora 8.00,  până duminică seară, la ora 20.00, avem parte de un episod de iarna autentică. O informare meteo – fără cod – arată că ninsori și lapovițe vor fi, mai întâi în nord-vestul țării, apoi se extind în restul regiunilor.

Meteorologii au emis vineri după-amiază o informare meteo de ninsori şi viscol la munte, respectiv precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului în restul regiunilor. Potrivit informării meteo, începând de sâmbătă dimineaţă de la ora 8.00 şi până duminică seară, la ora 20.00, se vor înregistra precipitaţii mixte în vest, nord şi centru, predominant ninsori la munte şi se va depune strat de zăpadă consistent la altitudini mari. Tot la munte se vor înregistra intensificări ale vântului.

Meteorologul Alina Șerban, Adminstrația Națională METEO:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Treptat, precipitațiile vor cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul şi centrul ţării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.”Administrația Națională de Meteorologie

În sud si est, precipitații mixte vor fi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Senzația de vreme rece va fi accentuată de vântul care va avea intensificări:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.