Confidenţialitate

INFOMANIA: Ce-ar fi dacă ar ploua cu diamante? | AUDIO

O ploaie de diamante poate fi un vis frumos al unora.

Totuși, sunt locuri în sistemul nostru solar, unde fenomenul este o realitate. Un exemplu este planeta Saturn, unde combinația dintre fulgere, carbon și presiunea atmosferică face posibil ca diamantele să cadă din cer.

Fulgerele transformă metanul din atmosfera lui Saturn în grafit. Apoi, presiunea atmosferică foarte ridicată preschimbă grafitul în diamante. În cădere, acestea devin lichide, din cauza temperaturilor extreme de la suprafața saturniană.

Diamantele sunt, totodată, unele dintre cele mai dure materiale descoperite vreodată pe Terra. Singurul lucru care poate zgâria un diamant este un alt diamant.

O ploaie cu pietre prețioase ar aduce distrugeri pe Pământ. Indiferent cât de mici ar fi diamantele, din cauza marginilor ascuțite și zimțate și a vitezei cu care ar cădea din cer, ele ar provoca victime și pagube. Meteorologilor le-ar fi greu să prezică o asemenea furtună.

Apoi, dacă pe Pământul am avea o cantitate atât de mare  de pietre prețioase, acestea ar înceta să fie atât de rare și de dorite, iar prețul ar scădea simțitor.

Ce-i drept, am putea construi case din diamante sau să ne asfaltăm drumurile cu ele. Ar fi într-adevăr o lume cam strălucitoare!

Un ingredient de bază pentru o ploaie de diamante este metanul. Pe Pământ, cantitatea acestuia din atmosferă este echivalentul a două căni de apă aruncate într-o piscină. În plus, pentru a transforma metanul în grafit și apoi în diamante, presiunea atmosferică ar trebui să fie de aproximativ o mie de ori mai ridicată.

În concluzie, dacă ar ploua diamante pe Pământ, nu am putea fi prin preajmă să urmărim acest spectacol. Omenirea ar fi fost deja sufocată în lipsa oxigen.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Andrei Paleu