Confidenţialitate

INEDIT: Spectacol de opera în curtea unei foste mine de cărbuni (VIDEO)

Spectacol de operă în curtea unei foste mine de cărbuni. Evenimentul a avut loc la fosta exploatare minieră Petrila în cadrul Festivalului Opera Nights organizat de Consiliul Județean Hunedoara.

Câteva sute de oameni au asistat la spectacolul Carmina Burana, susținut de artiștii Teatrului National de Operă și Balet Oleg Danovschi din Constanța într-un decor cuprins de ruinele fostei mine de cărbune Petrila. Evenimentul inedit face parte din Festivalul Opera Nights, un maraton de 5 spectacole de operă ce au loc în diferite orașe din judetul Hunedoara, organizator fiind Consiliul Județean Hunedoara.

Alexandru Gruian, managerul cultural al festivalului spune că decorul și prezentarea s-a dorit a fi unul atipic, dar cu foarte multă personalitate, care i-a impresionat deopotrivă atât  pe artiști cât si pe cei prezenți.

De altfel, Daniela Vlădescu directorul festivalului a fost impresionată de muzeul salvatorului miner pe care l-a vizitat aici și despre care a spus că locul are o mulțime de povesti triste ale unor oameni care si-au dat viața muncind pentru familiile lor. Spectacolul a fost grandios, iar artiștii care au urcat pe scena au apreciat decorul si acustica zonei, îmbrăcați in frac si rochii de seara reculegandu-se printre vagoneți de mine, ori ruinele rămase din ceea ce a fost cândva una dintre cele mai vechi mine din România.