Confidenţialitate

Industria dronelor comerciale, reunită în Drone Alliance Europe

Drone Alliance Europe (DAE), coaliția companiilor care reprezintă industria dronelor comerciale, a organizat săptămâna aceasta, împreună cu Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, o discuție în jurul dronelor, urmată de o recepție la care au participat înalți reprezentanți ai UE și ai industriei de profil.

”Membrii DAE sunt nerăbdători să continue colaborarea cu Comisia Europeană, cu Parlamentul European, cu Consiliul Uniunii Europene, cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației, precum și cu toate celelalte state membre și părți interesate pentru a dezvolta un ecosistem pan-european care să permită creșterea industriei comerciale europene a dronelor,” a anunțat Christoph Raab, Directorul Executiv al DAE, care a fost prezentat oficial publicului de când a preluat poziția de management.

„În prima jumătate a anului 2019, România va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, în cadrul căreia ne vom asigura că demersurile de integrare a dronelor continuă cu rapiditate. Discuțiile privind viitoarea politică publică industrială a UE se vor afla pe agenda noastră”, a declarat Reprezentantul Permanent al României la Uniunea Europeană, Luminiţa Teodora Odobescu, în deschiderea evenimentului.

„Succesul industriei comerciale a dronelor depinde de dezvoltarea unui cadru de reglementare care să favorizeze inovația, susținând în același timp siguranța, securitatea și confidențialitatea datelor. UE trebuie să colaboreze cu reprezentanții acestei industrii pentru a dezvolta un asemenea cadru care este un pas necesar în valorificarea potențialului remarcabil al acestei tehnologii”, a declarat Marian-Jean Marinescu (FOTO), membru al Parlamentului European.

Drone Alliance Europe (DAE) este o coaliție de companii ce utilizează tehnologie de vârf, care reprezintă industria dronelor comerciale în fața liderilor politici europeni, a autorităților de reglementare și a altor părți interesate din industrie, precum și a organismelor internaționale de reglementare și consultanță.