INDIA: Zeci de morţi, după ce un autobuz s-a răsturnat într-o prăpastie

Cel puțin 35 de persoane au murit după ce un autobuz s-a răsturnat luni într-o prăpastie, pe un drum de munte din provincia Kashmir, administrată de India, relatează site-ul agenției Dpa.

Autobuzul a derapat de pe drum în timp ce șoferul încerca să ia o curbă și a căzut într-o prăpastie de 150 de metri, aflată în districtul Kishtwar.

„Autubuzul s-a lovit de pietre în timp ce cădea de pe munte și se află într-o stare foarte rea. În timp ce 21 de persoane au murit la fața locului, alte 14 au murit în drum spre spital sau în spital”, a declarat șeful poliției din regiune, Amrit Katoch.

Echipele de salvare au evacuat alți 17 pasageri care au fost răniți în accident. Trei dintre aceștia se aflau în stare crtică și au fost transportați de urgenția la spital într-un elicopter.

Poliția locală a informat că autobuzul avea aproximativ 30 de locuri, însă era supraaglomerat.

„Am pornit o anchetă pentru a determina dacă accidentul a fost provocat de neglijența șoferului sau de probleme mecanice. Ar putea fi, însă, mulți alți facotri. Drumurile din această regiune se află în condiții slabe”, a declarat un ofițer din cadrul Poliției, în condiții din anonimitate.

India este țara cu cel mai mare număr de accidente rutiere mortale din lume. Aproximativ 135.000 de oameni din India mor în fiecare an în accidente rutiere.

Multe dintre acestea sunt produse în regiunile muntoase precum Kashmir.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS