India: vacanță pentru trup, minte și suflet

O agenție de turism de la noi propune sejururi în India, în care accentul se pune pe terapii și programe de detoxifiere și relaxare. Astfel, turiștii vor zbura până în New Delhi, iar de acolo vor fi transportați în orașul Haridwar, unul dintre cele șapte locuri pe care hindușii le consideră sfinte. O legendă spune că zeii au lăsat să cadă deasupra acestui oraș o picătură din ”elixirul nemuririi”. Haridwar este și locul în care au apărut medicina tradițională indienă și cele mai vechi practici orientale.

 

La destinație, turiștii intră pe mâinile unor practicieni Ayurveda, terapeuți cu experiență, nutriționiști, yoghini și specialiști din industria SPA. În plus, sunt sfătuiți să aibă grijă ce mănâncă și chiar sunt invitați la lecții de gătit, afirmă Cristian Bărhălescu, șeful agenției de turism.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Un sfat: când vorbim despre gastronomia locală, să nu vă gândiți măcar să comandați vită la grătar. Toată lumea știe că vaca este animal sacru în India, așa că păstrați poftele de genul acesta pentru momentul în care reveniți în țară.

 

În timpul sejurului, nu este neglijat nici celălalt scop al vacanței: adică, pe lângă relaxare, turiștii sunt invitați să descopere obiectivele din zonă. Sunt ajutați de un ghid local vorbitor de engleză. Fluviul Gange, care trece prin Haridwar, se numără printre atracțiile turistice. Periodic, numeroși pelerini se adună aici pentru scăldatul ritualic în apele fluviului.

 

Sejurul durează 10 zile, timp în care turiștii sunt cazați în hoteluri de cinci stele în regim all-inclusive. Totul costă de la 4.800 euro de euro în sus.

 

Înainte de a pleca la drum, vizitatorii trebuie să obțină viza turistică; procedurile durează două săptămâni.

 

Articole Similare