India: 800 de morți din cauza caniculei

În India,  termometrele au indicat și 47 de grade Celsius, iar meteorologii spun că nu sunt șanse să se răcorească în următoarele zile.  Cel mai afectat de caniculă este sud-estul țării.

Numărul celor care au murit din cauza caniculei a depășit 800 de persoane în mai puțin de o săptămână.

Valul de căldură a afectat inclusiv capitala New Delhi, unde unele porțiuni ale caldarâmului s-au topit.

În mod normal, canicula nu ar trebui să provoace atât de multe victime – spun experții. Dar, multe dintre zonele afectate de căldura excesivă sunt umede, ceea ce amplifică nivelul de disconfort.Majoritatea victimelor sunt persoane sărace, cerșetori, oameni fără adăpost, dar și muncitori în construcții care lucrează în caniculă.

Potrivit CNN, doar o treime din cei 1,2 miliarde de locuitori ai Indiei au acces la electricitate, ceea ce înseamnă că milioane de persoane sunt nevoite să se răcorească fără a apela la aparate de aer condiționat. Dar și cei care au curent se confruntă cu probleme. Rețeaua electrică este suprasolicitatăși deseori au loc pene de curent.

Autoritățile le-au recomandat oamenilor să nu iasă din case și să bea cât mai multă apă.

Musonii urmează să răcorească însă atmosfera, dar ploile sunt așteptate abia peste o săptămână. Până atunci, se vor înregistra în continuare temperaturi de până la 50 de grade Celsius.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare