Confidenţialitate

Guvernul aprobă o majorare de salariu de 10% pentru unele cateogrii de bugetari. Marcel Ciolacu: „Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită” | AUDIO

Guvernul aprobă o mărire de salariu de 10% în două tranșe pentru mai multe categorii de angajați din guvern și administrația locală. Premierul Marcel Ciolacu spune că executivul poate găsi soluții și în cazul angajaților nemulțumiți de creșterea prea mică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală (…). Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună. Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple. Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de joi, 23 mai.

Premierul a cerut ministerelor să termine reorganizarea internă până la sfârșitul lunii iunie ca să se reducă numărul bugetarilor.

Angajații de la Secretariatul General al Guvernului protestează și cer creșteri de salarii.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Angajați ai mai multor instituții de stat protestează în fața Guvernului. Ei reclamă inechități și discriminări salariale | AUDIO