Inculpații din dosarul DIPI au depus plângere împotriva anchetatorilor

 

Șefa DNA a declarat la Consiliul Superior al Magistraturii că unul dintre inculpații din dosarul DIPI a reclamat-o pe procuroarea care a cercetatat achizițiile de la serviciul secret al Ministerului de Interne.

Reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii refuză să precizeze care dintre cei 25  de suspecți din dosarul DIPI a  reclamat-o pe procuroarea de la DNA pentru că nu ar fi respectat confidențialitatea anchetei.

Potrvit agenției de știri news.ro, este vorba despre fostul ministru de Interne, Petre Tobă.

Procurorul reclamat  îl pusese anterior pe Petre Tobă sub acuzare pentru că ar fi refuzat, cu încălcarea legii, declasificarea unor documente probă în dosarul achizițiilor făcute de serviciul secret al Ministerului de Interne. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi îi ia apărea procurorului de caz, Florentina Mirică.

“Nu pot să comentez pe fond. Am venit azi doar să o susţin pe colega noastră. Este vorba de o cercetare disciplinară în dosarul în care a fost investigat fostul ministru al Internelor Oprea Gabriel, fostul ministru al Internelor Petre Toba şi fostul şef al Direcţiei  de Informaţii a Ministerului Afacerilor Interne. Am venit doar să o susţin pe colega noastră”, a spus Kovesi, la intrarea în sediul CSM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

CSM urmează să decidă dacă procurorul anticorupție a săvârșit sau nu vreo abatere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS