Incidente la mitingul pro-Antena 3 de la Cotroceni

Circa 2.000 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat duminică după-amiază în zona Palatului Cotroceni, la o manifestaţie pro-Antena 3.

Mitingul survine unui anunţ în care angajații acestui post TV spuneau că ies ‘la plimbare’ în zona respectivă şi că oricine ‘este binevenit’ să facă acelaşi lucru.

Mulţi dintre participanți au agitat steaguri şi hîrtii cu textul ‘Antena 3 e aici’. Unii au scandat ‘Jos Băsescu!’ şi ‘Demisia!’.

La faţa locului au venit şi echipe ale unor posturi TV, pentru a relata evenimentul.

Unii jurnalişti, catalogaţi de manifestanţi drept ‘duşmani’ ai celor de la Antena 3, au fost întâmpinaţi cu ostilitate, fiind agresaţi şi obligaţi să se îndepărteze.

La ora 17.00, manifestanţii au plecat în marş, pe trotuar şi pe carosabil, în jurul Palatului Cotroceni. Coloana lor era flancată de jandarmi.

La intrarea în Palatul Cotroceni dinspre bulevardul Gheorghe Marinescu a fost masat un alt dispozitiv de jandarmi.

Plimbare sau protest?

Anunţul privind ‘plimbarea’ de duminică a fost făcut de realizatorul Mircea Badea, vineri seară, după pronunţarea sentinţei în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost condamnat la zece ani de închisoare, iar sediul posturilor Antena va fi confiscat.

Angajații Antena 3 au afirmat că, prin acest demers, nu cheamă oamenii în stradă, adăugînd însă că oricine ‘este binevenit’.

Realizatorul Radu Tudor, în schimb, a etichetat acţiunea de duminică, pe blogul personal, drept ‘protest la Palatul Cotroceni’.