Incidente in Brazilia dupa infrangerea suferita de Selecao aseara, pe teren

Forțele de ordine braziliene au fost nevoite să intervina pentru a stâpâni furia suporterilor, supărați că echipa lui Scolari a fost învinsă cu 7 la 1.

Gesturi drastice ale fanilor brazilieni: au ars steagul național sau tricourile jucătorilor. A fost ars inclusiv tricoul lui Neymar – marele absent al partidei.

Nici presa din Brazilia nu arată vreun strop de milă față de Selecao. ‘Cea mai mare rușine din istorie’, titrează un cotidian. Sub titlul ‘Cea mai grea înfrângere’, cotidianul O’Globo din Rio scrie că ‘într-un meci sub orice critică posibilă, Selecao a asistat la balul unei foarte puternice echipe germane, în cursul unei după-amiezi de neuitat’. ‘Umilință istorică’, scrie la rândul său ediția digitală a cotidianului O’Estado, în timp ce prestigiosului cotidian Folha folosește un singur cuvânt pentru a descrie rezultatul: ‘MA-SA-CRAȚI’.

În cealaltă tabără, suporterii germani au sărbătorit toată noaptea. Germania este prima finalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după ce a învins echipa-gazdă cu un incredibil 7 la 1. Mai mult, datorită golului pe care l-a înscris, Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria campionatului mondial de fotbal, cu 16 reuşite.