Confidenţialitate

Incident la Poligonul Cincu. Un minor a fost rănit după ce a dat foc unor cartușe

Un minor care a pătruns în spaţiul securizat al Poligonului din Cincu, a adunat cartuşe folosite la ultimul exerciţiu şi a dat foc pulberii pe care a mai găsit-o în acestea, fiind rănit şi transportat la Spitalul Făgăraş.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, conducerea unităţii a fost informată despre producerea unui incident în care a fost rănită o persoană minoră din afara Ministerului Apărării Naţionale.

Persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strâns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, minorul a fost transportat de la locuinţa sa la Spitalul din Făgăraş.

Evenimentul este instrumentat de Parchetul Militar, iar în unitatea militară s-a constituit o comisie de cercetare a împrejurărilor evenimentului.

În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României.