Închisoare pentru judecătoarele care au anulat condamnarea omului de afaceri Dinel Staicu

Sentință definitivă pentru judecătoarele care au anulat o condamnare a omului de afaceri Dinel Staicu, în dosarul Bancii Internaţionale a Religiilor.
Dumitriţa Piciarca şi Liliana Bădescu, foste magistrate de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost condamnate la câte patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Cele două fuseseră achitate în primă instanţă.
Acum, pe lîngă anii pe care îi vor petrece după gratii, ele sunt obligate să plătească dobânzile pe patru ani la suma datorată de Staicu Bancii Internaţionale a Religiilor.
În cazul celei de-a treia foste judecătoare care a fost trimisă în judecată, Veronica Cârstoiu, instanţa a decis disjungerea cauzei şi continuarea cercetării judecătoreşti.
Piciarca şi Bădescu, foste judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, au fost trimise în judecată în 2014 de procurorii DNA.
Potrivit procurorilor, în februarie 2012, Cârstoiu, Piciarca şi Bădescu ar fi falsificat o decizie penală care viza admiterea contestaţiei în anulare depuse de Dinel Staicu faţă de o hotărâre prin care fusese condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare.
Cu acelaşi prilej, inculpatele şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, desfiinţînd în mod ilegal trei hotărâri judecătoreşti, anuland mandatul de executare a pedepsei lui Staicu și exonerîndu-l de la plata despăgubirilor civile de aproape 19 milioane de lei către Banca Internaţională a Religiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS