Închisoare cu suspendare pentru un poliţist corupt din Giurgiu

Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea unui agent de poliţie la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă agravantă.

Judecătorii au hotărât suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani, timp în care agentul nu trebuie să încalce legea.

Sentinţa este definitivă.

„Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea agentului de poliţie Ştefănică Irinel Stelian la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de patru ani de zile pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă agravantă. Cauza a fost instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, hotărârea este definitivă”, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie.

La data de 15 octombrie 2017, poliţistul a constatat infracţiunea de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, săvârşită de către o persoană denunţătoare asupra căreia a dispus inclusiv suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma acestei situaţii, la data de 16 octombrie 2017, poliţistul i-a pretins denunţătorului suma de trei mii de lei, pentru a-şi exercita influenţa, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluţii favorabile şi restituirii permisului de conducere.

A doua zi, poliţistul i-a pretins denunţătorului încă 1.500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală astfel încât aceasta să fie soluţionată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească prima tranşă, respectiv trei mii de lei.

La 18 octombrie 2017, după constatarea infracţiunii flagrante, a fost dispusă reţinerea suspectului pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ulterior Tribunalul Giurgiu dispunând măsura preventivă a arestului la domiciliu, potrivit sursei menţionate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS