Începerea anului universitar majoreaza chiriile

Cel mai scump oraș este Bucureștiul, iar cel mai ieftin Brașovul.

Cerere mai mare, prețuri mai mari. Așa putem rezuma situația care se înregistrează în fiecare toamnă, în pragul deschiderii anului universitar în marile orașe.

Potrivit portalului imobiliare.net, în Capitală, chiria medie pentru o garsonieră confort I este de 245 de euro pe lună. Chiria pentru un apartament cu două camere ajunge undeva la 360 de euro, iar pentru unul de trei camere, confort I – sare de 500 de euro. Cele mai mari chirii sunt în zonele Aviației-Băneasa, Unirii, Universitate, Romană, Dorobanți și Piața Victoriei.

La Cluj, cel mai scump oraş din provincie, sunt aproximativ 80.000 de studenți şi doar 10.000 de locuri în cămine, restul fiind obligați să stea cu chirie. Proprietarii din acest oraş cer în jur de 400 de euro pe lună pentru apartamentele cu două camere. Pentru același gen de locuință, proprietarii din Iaşi cer aproximativ 300 de euro, iar cei din Constanța – 280 de euro.

Oraşul universitar cu cele mai mici chirii este Braşovul, unde pentru o garsonieră se plătește în jur de 190 de euro pe lună.