Confidenţialitate

Recomandări editoriale de la Bookfest, ediţie jubiliară

Cea de-a zecea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest ia startul, astăzi, la Romexpo.

Organizatorii au pregătit peste un milion de volume, între care câteva mii de titluri noi, oferite de aproape 200 de edituri participante.

Invitatul de onoare al ediţiei jubiliare este Cehia, ai cărei scriitori clasici şi contemporani pot fi descoperiţi la standuri.

Agenda Bookfest include 300 de evenimente, de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Astăzi, mâine și duminică, târgul poate fi vizitat între orele 10,00 și 20,00. Vineri și sâmbătă, porţile sunt deschise între orele 10,00 și 21,00.

Accesul la Bookfest și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.

carte-liliana-nicolae-locuri-oameni-povestiLa Bookfest va fi lansat și volumul de debut al jurnalistei Europa FM Liliana Nicolae, volum intitulat Locuri. Oameni. Povesti. Cartea este o colecție de aproape 50 de reportaje realizate de Liliana Nicolae în ultimii 10 ani și va fi prezentată de autoare la standul editurii Casa de pariuri literare, duminică, 24 mai, de la ora 13.

Primul pas, de Klaus Iohannis,  va fi disponibil la standul Curtea Veche Publishing încă din prima zi de Bookfest, urmând a fi relansat de şeful statului sâmbătă, 23 mai, de la ora 15,00.

Prima carte a președintelui, Pas cu pas, a fost bestsellerul absolut al anului 2014, când s-a vândut în 130.000 de exemplare.

Fostul președinte Traian Băsescu se numără printre protagoniștii volumului Cronică de Cotroceni, de Adriana Săftoiu, fost consilier și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai acestuia. Cartea, publicată la Editura Polirom, va fi lansată duminică, 24 mai, ora 12,00.

Istoricul Lucian Boia prezintă sâmbătă, de la ora 12,00, cea mai nouă carte a sa, Cum s-a românizat România, apărută la Editura Humanitas. “Supunere”, de Michel Houellebecq, bestseller în Franța, Germania, Italia, Portugalia, Brazilia, Ungaria, va fi disponibil la standul Humanitas și va fi lansat tot sâmbătă, de la ora 14,00.

Vizitatorii Bookfest vor avea posibilitatea să vadă și filmul Aferim!, în cadrul unei proiecții gratuite joi, de la ora 17,00 iar de la ora 19,00, un concert al formației de muzică tradițională Trei Parale.