Începe Săptămâna Diversității la București

De azi până vineri, are loc Bucharest Pride 2016, festivalul drepturilor și culturii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale și transexuale din România. Se vor organiza   cu expoziții, proiecții de film și dezbateri, iar déjà tradiționalul Marș al Diversității va fi organizat pe 25 iunie, pe ruta Arcul de Triumf – Piața Victoriei. 

De 12 ani, în București vin oameni din toată lumea care care aparțin minorităților sexuale. Parada care are loc tot de 12 ani este un spectacol. Se cântă, se dansează, se etalează costume. Spectacolul atrage curioși dar, aproape de fiecare dată, și o contramanifestație a organizatiilor care sunt împotriva homosexualilor. Tot de fiecare dată, oficiali și diplomați străini ies pe străzi sau participă la evenimentele care au loc cu ocazia Festivalului Diversității. Anul acesta, marșului de la București se vor alătura Michael Roth, Ministrul de Stat German pentru Afaceri Europene, precum și Carla Delgado, prima persoană transsexuală aleasă ca parlamentar în Spania.

Într-un comunicat de presă al organizatorilor, se arată că, deși dreptul la viață intimă, privată și de familie e garantat de Constituție, în timpul campaniei electorale din România, minoritatea gay s-a confruntat zilnic cu intoleranța celor care au adunat semnături – citez – împotriva homosexualilor.

Organizatorii festivalului amintesc, totodată, că România este printre ultimele 5 state din Uniunea Europeană, care nu oferă persoanelor de același sex posibilitatea oficierii unui act civil prin care să își unească destinele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS