Începe programul START, pentru antreprenorii care vor finanțare nerambursabilă de la stat

De luni, 22 iunie,  demarează programul START –prin care antreprenorii, indiferent de vârstă, pot obține o finanțare nerambursabilă de la stat.

Cine dorește să beneficieze de o sumă de până la 120 de mii de lei trebuie să depună o cerere și să aibă un plan de afaceri.

Înscrierile se fac online pe site-ul Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism.

 

Pentru programul START, statul alocă anul acesta 20 de milioane de lei, iar fiecare beneficiar poate primi până la 120 de mii de lei.

Sprijinul acordat nu poate reprezenta mai mult de 90% din valoarea la care este estimată afacerea, astfel încât beneficiarul trebuie să contribuie cu diferenţa de 10%.

Proiectele se depun începând de luni, 22 iunie,  până pe 1 iulie.

După această perioadă, pe site-ul Departamentului pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism va fi publicată lista beneficiarilor selectați.

De acest ajutor nerambursabil pot beneficia microîntreprinderile și firmele mici care sunt înregistrate la Registrul Comerţului de cel mult 2 ani.

În plus, societăţile nu trebuie să aibă datorii la stat.

Nu sunt permise, între altele, activități precum intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare sau activităţi de jocuri de noroc şi pariuri.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS