Începe o nouă ediție a programului Rabla Clasic, cu posibilitatea de a achiziționa motociclete

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), dă startul programul Rabla Clasic.

Începând de marți, 17 martie, de la ora 13.00, oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă, poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați.

Bugetul alocat este de 405 milioane de lei. Vor fi acordate 60.000 de vouchere, iar prima de casare pentru mașini rămâne 6.500 de lei.

Programul vine cu o premieră absolută, anume posibilitatea de a achiziționa motociclete.

”Încercăm, chiar și în aceste momente grele, să susținem politicile de mediu, să vă sprijinim pe voi și să ne respectăm promisiunile. Trebuie să fim atenți în această perioadă și să evităm cât se poate suprapunerea celor doi factori care ne pot afecta: coronavirus și calitatea aerului. Dacă v-ați uitat în ultimele zile pe starea aerului din România, poate ați observat că aceasta a fost una foarte bună. Însă, am ajuns să atingem această stare doar pentru că izolarea ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne parcăm mașinile și să rămânem acasă. Gândiți-vă cum ar fi să avem aceleași date de aer într-o perioadă de activitate normală. Eu cred că se poate!”, a declarat Costel Alexe, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

În prezent, echipa de la AFM lucrează la modificarea procedurii, astfel încât prezența fizică a beneficiarului la sediul dealerului să nu mai fie necesară: ”Având în vedere condițiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă”, a adăugat Costel Alexe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS