Confidenţialitate

Începe noua ediție a Ligii Întâi

Este prima cu 14 echipe la start și sistem cu play-off și play-out.
Sezonul regulat va cuprinde 26 de etape la capătul cărora punctele vor fi înjumătățite iar primele 6 clasate vor juca pentru titlu și prezența în cupele europene în timp ce ultimele 8 se vor lupta pentru evitarea retrogradării. Este însă foarte posibil ca primele clasate din play-out să obțină bilete pentru Europa League dacă în play-off vor accede echipe aflate în insolvență, Dinamo, Petrolul sau CFR Cluj, care nu au drept de joc în cupele europene. În plus, ASA Tg Mureș ar putea intra pe parcurs în insolvență pentru că are conturile blocate de DNA. La finalul sezonului România va avea două reprezentante în preliminariile Ligii Campionilor și 3 în cele ale Europa League, dintre care una ar fi câștigătoarea Cupei.
Ultimele două clasate vor retrograda iar antepenultima va juca meci de baraj pentru menținere/promovare cu o echipă din liga a 2-a.
Așadar astăzi începe Liga Inati -€“ de la ora 18:30 nou promovata FC Voluntari va debuta împotriva lui CSMS Iași iar de la 21 Astra Giurgiu o va întâlni pe Concordia Chiajna. Etapa inaugurală se va întinde ca de obicei până luni.