Începe ”Festivalul Internațional de TEATRU PENTRU COPII”

Spectacolul ‘Amintiri din Copilărie’, al Teatrului ION CREANGĂ din București deschide evenimentul. Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii se desfășoară în perioada 27 septembrie- 4 octombrie.

‘Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii’ a ajuns la ediția a X-a. Organizatorii au decis să revină la competiția între producțiile teatrelor pentru cei mici. Anul acesta se va acorda premiul pentru cel mai bun spectacol, după ce vor trece prin fața spectatorilor zeci de montări din toată țara.

Festivalul se deschide sâmbătă, 27 septembrie, la PALATUL NAȚIONAL AL COPIILOR cu premiera spectacolului ‘Amintiri din Copilărie’, producție a Teatrului ‘Ion Creangă’.

Inspirat de ‘Amintirile..’ lui Ion Creangă, regizorul Peter Kerek a creat ( alături de Iuliana Vîlsan, scenograf, și Larisa Barbu, coregraf) un spectacol modern, dinamic și amuzant.

‘Poznele și aventurile de pe malul Ozanei prind astfel viață într-o formă neconvențională ce împrumută din estetica benzilor desenate și a animațiilor pentru copii, bazându-se pe gest, mimică, fizicalitate, dans și melodie’, anunță producătorii acestui spectacol.

Spectatorii își vor aminti, astfel, de pățaniile lui Nică în aventuri precum La Cireșe, Pupăza din Tei sau La scăldat.

‘Spectacolul nostru e puţin altfel decât alte spectacole, pentru că noi nu spunem doar o singură poveste, precum Harap Alb sau Albă ca Zăpada, ci mai multe poveşti. Şi, atenţie, nu numai că spunem mai multe poveşti, dar poveştile noastre chiar s-au întâmplat. Cineva pe nume Ion Creangă le-a trait cu cel puţin o sută de ani în urmă. El le-a scris nu când era copil, ci când era un om mare, atât de mare încât se simţea deja bătrân. Nu îi plăcea bătrâneţea, i se părea că e foarte plictisitoare şi îşi dorea din tot sufletul să mai fie o dată copil. Pentru că, aşa reţinuse el, în copilărie nu te plictiseşti niciodată.’ Peter Kerek – O introducere pentru copii