Începe Festivalul Bachus, cel mai mare și mai scump eveniment dedicat viilor și vinului din România

Focșaniul va fi de joi capitala distracției din România, iar toată lumea va închina un pahar cu must sau tulburel.

Începe Festivalul Bachus, cel mai mare eveniment dedicat viilor și vinului din țară, care are loc în fiecare an la Focșani.

Distracția și promovarea costă însă scump: aproape o jumătate de milion de euro, bani alocați din bugetul Consiliului Județean Vrancea.

Festivalul „Bachus” începe mîine și se încheie duminică, iar organizatorii spun că este cel mai mare eveniment de profil din ţară – potrivit corespondentei Europa FM, Claudia Toader.

Consiliul Judeţean Vrancea, care e organizatorul festivalului, a alocat pentru eveniment de la buget o sumă record: peste 2 milioane 200 de mii de lei, adică aproape o jumătate de milion de euro.

Bugetul e cu aproape 100 de mii de euro mai mare faţă de ediţia de anul trecut. Cei mai mulţi bani se vor duce pentru Festivalului Naţional „Cântece de Viţă Veche şi Nouă, adică pentru serile de spectacole în aer liber.

Cealaltă componentă a festivalului e Concursul Naţional de Vinuri „Bachus”. Cel mai bun vin alb şi cel mai bun vin roşu, adică medaliile de aur, vor primi ca premiu înscrierea gratuită de probe la ediţia de anul viitor a concursului mondial de vinuri de la Bruxelles.

Pentru oamenii de rînd festivalul înseamnă distracție cu grătare, must și tulburel, concerte în aer liber, dar și lecții de degustare a vinului.

Creat inițial pentru a-i sprijini pe toți viticultorii, festivalul aduce de la un an la altul tot mai puțini podgoreni mici, accentul fiind pus pe marii procesatori din viticultură și vinificație.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS