Incepe cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului

Intră în febra examenului maturității peste 63.000 de absolvenți de liceu din întreaga țară. Sunt candidați care au picat BAC-ul în prima sesiune sau care, din diverse motive, nu au putut participa la probe.

Prima probă a bacalaureatului de toamnă este cea orală de evaluare a competențelor ligvistice de comunicare în limba română.

Urmează pe 19 și 20 august, proba orală la o limbă străină, iar pe 21 și 22 august, sunt evaluate competențele digitale ale elevilor de liceu. Probele scrise încep pe 25 august, cu limba și literatura română. A doua zi are loc proba la limba maternă, pentru cei care aparțin minorităților etnice. Pe 27 august, elevii vor da proba obligatorie a profilului, iar pe 19 august, pe cea a specializării. Primele rezultate se afișează pe 1 septembrie, zi în care se pot depot și contestații, urmând ca notele obținute în urma contestațiilor să fie afișate pe 4 septembrie.

Încă de acum o lună, ministrul Educației, Remus Pricopie lua în calcul organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat în toamnă, dacă vor exista foarte mulți elevi care nu reușesc să ia examenele.

În prima sesiune, de promovare a bacalaureatului, după soluționarea contestațiilor a depășit ușor 60 la sută, fiind cu 4,25 de procente mai mare decât anul trecut.