Confidenţialitate

Începe carnavalul de la Rio

Culoare, muzică, dans, spirit latino și multă voie bună: începe faimosul carnaval din orașul brazilian Rio de Jaineiro.

Considerat cel mai mare astfel de eveniment din lume, adună în fiecare an două milioane de participanţi pe străzile din Rio. În acest sfârșit de săptămână sunt programate paradele celor mai importante douăsprezece școli de samba braziliene.

Va fi o explozie de muzică și culoare pe străzile din Rio de Janeiro. Mii de dansatori vor fi responsabili de voia bună.

Sambodromul, practic o scenă imensă, este locul unde concurează şcolile de samba în timpul carnavalului. Măsoară 570 de metri în lungime şi 12 metri în lăţime. În lateral sunt construite două tribune paralele, ce însumează 90 de mii de locuri.

Pe lângă paradele școlilor de samba, mai sunt organizate evenimente și în cluburile din oraș: de la concerte live, până la un bal dedicat amatorilor de bere.

Câştigătoarea precedentei ediţii a Carnavalului de la Rio a fost şcoala de samba Mangueira, înfiinţată în 1928, care a ajuns la cel de-al 20-lea titlu de campioană.

Aproape două milioane de oameni sunt aștepați în orașul brazilian. Cele mai multe dintre bilete au fost vândute. Preţul pentru un spectacol este de două sute de dolari.