Confidenţialitate

Începe anul universitar. Președintele Iohannis merge la Iași, premierul Dăncilă – la Craiova

Mai multe instituţii de învăţământ superior din Capitală precum UMF “Carol Davila”, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice dar şi facultăţile din cadrul SNSPA şi universităţi militare vor organiza luni festivităţi de deschidere a noului an universitar.

Peste 1.500 de boboci vor păşi pentru prima dată pragul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti.

Anul acesta ASE îşi deschide porţile pentru peste 22.000 de studenţi, dintre care 5.000 de boboci la programele universitare de licenţă cu frecvenţă, peste 700 la învăţământul cu frecvenţă redusă şi la distanţă, peste 3.000 la programele universitare de masterat şi aproximativ 170 la programele universitare de doctorat.

Universitatea din Bucureşti deschide luni anul universitar 2018-2019 prin ceremonii care aduc în faţa studenţilor diplomaţi, personalităţi din diverse domenii, precum şi profesori renumiţi ai UniBuc, dar şi de la universităţi din spaţiul academic internaţional.

Festivităţi de deschidere a anului universitar vor fi organizate şi de către facultăţile din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Tot luni în instituţiile militare de învăţământ superior vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar, la care alături de studenţi, cursanţi şi membri de familie ai acestora, vor fi prezenţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major al Apărării şi categoriilor de forţe ale armatei, personalul didactic, oficialităţi ale administraţiei publice locale, cadre militare în activitate şi în rezervă.

Festivităţi de deschidere a anului universitar 2018-2019 vor fi organizate în Bucureşti la Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” (UNAp) din Bucureşti, Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” (ATM), la Institutul Medico-Militar.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la festivitatea deschiderii anului universitar, la invitaţia Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Se împlinesc 205 ani de când Gheorghe Asachi înființa la Iași prima clasă de ingineri hotarnici cu predare în limba română. Si pentru prima data, universitatile din Iasi vor avea o deschidere comuna a anului universitar la Teatrul National – transmite corespondenta Europa FM, Violeta Cincu.

Președintele Klaus Iohannis va participa de la ora 11.00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, la festivitatea de deschidere a anului universitar din Centrul Academic Iași, unde vor fi prezenți membrii comunităților academice, profesori și studenți de la toate cele cinci universități de stat din Iași.

Universitatea Tehnică inițiază și organizează prima deschidere oficială a anului universitar din centrul academic al capitalei Moldovei.

De la ora 13.00, președintele va asista în Copou, în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, la ceremonia de deschidere a anului universitar organizată de Politehnica ieșeană și la celebrarea împlinirii a 205 ani de la înființarea primei clase de ingineri hotarnici cu predare în limba română.

Pe scena Aulei, președintele României se va adresa comunității academice a universitatii tehnice. 11 dintre cei mai buni studenți ai universității vor fi premiati.

Politehnica ieșeană se prezintă ca un partener activ în cadrul proiectului de țară România Educată, inițiat și coordonat de Președintele Klaus Iohannis.

Premierul României este așteptat luni, la Craiova, unde ar urma să ia parte la festivitățile de deschidere a noului an universitar.

Viorica Dăncilă ar avea programate și vizite la fabrici din oraș.

Rămas fără ministru, după demisia lui Valentin Popa, Ministerul Educației va fi reprezentat, potrivit unor surse, de Viorica Dăncilă, premierul României, la festivitățile de deschidere a noului an universitar oragnizate în Craiova. Dăncilă este așteptată la ora 10 la Universitatea de Medicină și Farmacie. La ora 11 ar urma să ajungă la Universitatea din Craiova, unde aproape 25.000 de studenți vor începe un nou an de studiu. Pe de altă parte, conform acelorași surse, premierul ar urma să efectueze luni o vizită la Fabrica de Avioane din Craiova. Și fabrica Ford s-ar afla pe lista locațiilor în care Dăncilă ar urma să ajungă însoțită de ministrul Transporturilor. Autoritățile locale și reprezentanții celor două universități din Craiova nu au comunicat deocamdată nimic cu privire la vizita premierului României.

Universitatea Politehnica din Bucureşti a organizat săptămâna trecută o amplă festivitate de deschidere a noului an universitar, la care au participat fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Bogdan Cojocaru.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a organizat o festivitate de deschidere a anului universitar duminică în “Aula Magna Nicolae Constantinescu” în prezenţa unor invitaţi speciali şi a comunităţii academice.