Confidenţialitate

Începe admiterea în școlile de poliție

Concursul de admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri organizat de Ministerul Afacerilor Interne începe miercuri.

Candidaţii au la dispoziţie peste 2.800 de locuri.

Sesiunea din ianuarie a concursului de admitere organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru şcolile de agenţi şi subofiţeri este o premieră; se organizează din cauza lipsei de personal din sistem.

Sesiunea de admitere se va desfășura până în 20 ianuarie.

Sunt puse la dispoziţia candidaţilor peste 2.800 de locuri pentru agenţi de poliţie, subofiţeri jandarmi, subofiţeri pompieri şi poliţişti de frontieră.

Probele de concurs constau într-un test scris, traseu practic aplicativ, test psihologic şi evaluare medicală, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Activităţile în vederea înscrierii, respectiv eliberării legitimaţiei de concurs, se vor desfăşura miercuri şi joi, la sediul instituţiilor de învăţământ.

Probele eliminatorii, contravizita medicală şi proba de evaluare fizică, vor avea loc în perioada 12 – 18 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite de instituţiile de învăţământ.

Proba de verificare a cunoştinţelor se va susţine la data de 20 ianuarie 2018.

Şcolile care organizează sesiunea de admitere din ianuarie sunt: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, unde sunt disponibile 1.300 de locuri, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca, cu 300 de locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, care are 280 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, cu 350 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 de locuri şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – 300 de locuri.