Confidenţialitate

Încep înscrierile pentru Loteria Vizelor 2019

Înregistrarea electronică în Programul Diversity Visa al Statelor Unite va începe marţi, la ora 19.00 (ora României).

Termenul limită a fost stabilit pentru marţi 7 noiembrie 2017, aceeaşi oră.

Pentru a participa în programul din acest an, doritorii trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat în cursul perioadei de înregistrare.

Numai o singură cerere de participare poate fi trimisă în numele fiecărei persoane şi nu se percepe nicio taxă pentru a participa.

Ambasada menţionează că este foarte important ca participanţii la program să îşi tipărească pagina de confirmare generată online şi să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019.

Dacă cererea a fost selecţionată, doar cu numărul unic de confirmare se poate verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi se pot obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu.

Există şi o nouă cerinţă, de a trimite o fotografie recentă, din ultimele şase luni, în care solicitantul să nu poarte ochelari.

50.000 de participanţi vor fi selecţionaţi aleatoriu iar, începând cu 1 mai 2018, ei vor putea folosi numerele unice de confirmare, pentru a verifica online pe pagina Entrant Status Check dacă cererea lor a fost selecţionată.

Pe pagină, participanţii selecţionaţi vor fi informaţi despre modalitatea de a solicita vize de imigrare Diversity Visa pentru ei şi membrii de familie eligibili.

Departamentul de Stat nu va trimite e-mail-uri de înștiințare celor selecționați, informaţia fiind disponibilă numai pe site-ul oficial.

Însă, nu toţi cei selecţionaţi vor solicita o viză sau se vor califica pentru obţinerea ei, aşadar numărul de selecţionaţi va fi mai mare.

De aceea trebuie ca toţi participanţii să păstreze numărul de confirmare până în ultima zi a programului DV-2019, adică 30 septembrie 2019.