Confidenţialitate

Încep înscrierile la clasa pregătitoare

De luni, 29 martie, încep înscrierile propriu-zise la clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022.

Pentru al doilea an la rând, părinții nu își vor putea alege învățătorii la care își înscriu copiii, după ce legea a fost modificată, astfel că repartizarea va fi făcută aleatoriu.

Părinţii pot depune și online cererile de înscriere, în perioada 29 martie – 28 aprilie.

Din 17 martie, fiecare şcoală şi inspectorat au  afișat circumscripţiile şcolare, planul de şcolarizare propus şi numărul de clase pregătitoare alocate.

De pe 29 martie, până pe  28 aprilie 2021, părinţii şi reprezentanţii legali ai copiilor vor completa şi depune cererile-tip de înscriere. Acestea vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învăţământ la care aceştia solicită înscrierea copiilor.

Prima etapă de înscriere în învăţământul primar se va desfăşura în perioada 10 – 20 mai 2021.

Elevii înmatriculaţi şi locurile rămase libere vor fi afişate la şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar pe data de 20 mai.

Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar va începe pe 21 mai 2021, când la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor va fi comunicată procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborate de inspectoratul şcolar.

Apoi, de-abia în septembrie se vor centraliza şi soluţiona de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.