Confidenţialitate

Încep controale la firmele care fac deratizări și dezinsecții

Ministerul Sănătăţii începe, vineri, controale la societățile de deratizare şi dezinsecţie şi la distribuitorii de produse utilizate în acest scop.

Verificările vor fi efectuate de echipe mixte, formate din reprezentanţi ai DSP, DSVSA şi poliţişti, în încercarea a preveni tragedii precum cea de la Timişoara, unde doi copii și o tânără mamă au murit intoxicați în urma unei deratizări făcute, cu o substanță interzisă, într-un bloc de garsoniere.

Inspecțiile se vor încheia înainte de 31 decembrie.

“Echipe mixte formate din reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, inspectori ai direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentului, dar şi personal al Poliţiei Române vor verifica documentele privind înfiinţarea şi funcţionarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea şi atestarea personalului care îşi desfăşoară activitatea în aceste societăţi comerciale”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

“Am cerut ca reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică să fie pregătiţi ca mâine să se alăture echipelor de control pentru această acţiune. Lucrăm acum la ordinele comune de control care prevad metodologia de control. Este nevoie de astfel de acţiuni în scopul protejării sănătăţii publice, pentru ca tragedii precum cea de la Timişoara să fie prevenite”, a declarat ministrul Victor Costache.