Incendiul la stația de metrou Piața Romană a fost cauzat de o defecțiune la un tablou electric

UPDATE 17.12: Metrorex a anunțat că ”La ora 15:30, în metrou, în staţia Piaţa Romană, s-a produs o defecţiune la un panou electric din staţie care a determinat o degajare de fum. Echipe Metrorex au intervenit imediat pentru remedierea defectului. Preventiv au fost solicitate echipaje ISU pentru intervenţie.”

Totodată,”circulaţia cu călători a trenurilor de metrou pe distanţa Piaţa Victoriei 1 şi Universitate se desfăşoară fără oprire în staţia Piaţa Romană, în staţie nefiind permis accesul călătorilor. Oprirea normală a trenurilor în staţia de metrou Piaţa Romană, cât şi accesul călătorilor vor fi reluate în condiţii normale în 30 minute.”

Două persoane au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu fum, în urma incendiului izbucnit la staţia de metrou Piaţa Romană. Alte câteva zeci de persoane au fost evacuate de pe peron. Majoritatea au ieșit singure.

„A ars un tablou electric, la nivelul peronului, cu degajare de fum. Au fost două victime, nu grav, care au inhalat fum şi au fost transportate ulterior la spital”, a declarat Marian Miclea de la ISU Bucureşti. O a treia persoană care a inhalat fum, angajată a Metrorex, a primit îngrijiri la faţa locului.

Marian Miclea a precizat că ISU a intervenit cu 18 autospeciale, dintre care şase cu apă şi spumă.

Oficialul a mai spus că nu a fost afectat tunelul în urma degajării de fum de la tabloul electric, care controla cirulaţia la nivelul peronului.

Instalaţia de iluminare de la nivelul peronului a fost oprită, iar pompierii au intervenit pentru stingerea tabloului electric.

„Nu au fost alte probleme în afara fumului degajat, persoanele au fost evacuate până la ajungerea pompierilor în staţie”, a adăugat Marian Miclea.

Accesul în stația de metrou a fost blocat, iar trenurile au circulat fără să oprească între Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS