Incendiul la remorcherul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii pe Mare a fost stins după patru ore

Pompierii au reuşit să stingă, după mai bine de patru ore, incendiul izbucnit la remorcherul „Hercules”, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, şi încearcă să stabilească valoarea pagubelor şi cauza producerii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, pompierii au reuşit să stingă focul izbucnit la remorcherul „Hercules”, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, intervenţia durând mai bine de patru ore.

Operaţiunea a fost îngreunată de fumul dens din camera motoarelor, accesul fiind dificil şi din cauza încăperilor foarte strâmte. Pompierii au intrat acolo asiguraţi cu corzi şi echipaţi cu măşti şi tuburi de oxigen.

La un moment dat în timpul intervenţiei s-a auzit o bubuitură, fără ca cineva să fie rănit, dar pompierii nu au stabilit cauza acesteia, o variantă fiind că ar fi explodat o butelie, iar o alta că a bubuit o bucată de perete din tabla încinsă atunci când a fost stropită cu apă.

Pompierii urmează să stabilească motivul producerii incendiului şi o estimare a pagubelor produse.

Remorcherul ”Hercules” a fost construit în anul 1988, la Şantierul Naval Brăila, are o lungime de 68,5 metri, o lăţime de 16,5 metri şi un pescaj de 6,5 metri.

Pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi, în jurul prânzului după ce a izbucnit un incendiu în camera motoarelor de la remorcherul Hercules, aflat în dana 78 a Portului Constanţa, la faţa locului deplasându-se mai multe autospeciale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS