Confidenţialitate

Incendiul de la Matei Balș: A început audierea martorilor. Expertiza tehnică ar putea dura o lună

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis dosar penal pentru omor din culpă la Intitutul Matei Balș.

Doi magistrați și polițiști de la Serviciul Omoruri fac în continuare, cercetări la față locului. A început audierea martorilor la Poliție, inclusive cadre medicale.

La ancheta penală vor participă și specialiști de la Institutul Insemex, din Petroșani, institut care va determina cauza incendiului. Directorul general al Insemex, Artur Găman:

„Noi de deplasăm șapte specialiști din cadrul Institutului pentru a participa la constatările la fața locului. Urmează să ridicăm, cu ajutorul criminaliștilor, probele fizice care ni se par relevante, urmând să le expertizăm în cadrul laboratoarelor din Institut.”

Expertiza tehnică ar putea dura cel puțin o lună și în funcție de rezultate, procurorii vor decide dacă și pe cine vor pune sub acuzare.

În următoarea perioadă, instalații electrice din spitalele care aparțin de Primăria Generală vor fi verificate,  spune Nicușor Dan.

Patronul firmei care a refăcut instalația electrică din Pavilionul 5 spune că instalația electrică era, la recentele verificări: „în parametri normali”.

Compania a recomandat ca nici în saloane și nici în alte zone să nu fie folosite prelungitoare sau altă aparatură decât cea necesară în scop medical.

Flăcările au cuprins patru saloane din pavilionul 5. În total, 24 de echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor, a spus colonelul ISU, Orlando Șchiopu, cel care a coordonat intervenția.

În urma incendiului de la Institutul Matei Balș, cinci persoane și-au pierdut viața.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea