Incendiul care a izbucnit vineri la un depozit cu arhive din Ilfov nu a fost declarat stins

Incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit din judeţul Ilfov în care erau arhivele mai multor companii, inclusiv bănci, nu a fost declarat lichidat, la peste 70 de ore de la izbucnire, existând încă focare mocnite, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, luni, că incendiul nu a fost lichidat şi că la faţa locului se mai acţionează cu două autospeciale de stingere şi o autoscară.

Potrivit acestuia, după ce incendiul va fi declarat stins, se va constitui o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu, formată din pompieri care au participat la intervenţie şi inspectori de prevenire de la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov şi a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, declarau reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întreaga arhivă a companiei Astra Asigurări ar fi fost distrusă de incendiul de la depozitul din localitatea ilfoveană Dărăşti, scrie cotidianul România Liberă.
În depozitele – care aparţin Global Archive Management – se aflau și arhivele unor mari companii, inclusiv bănci.

Jurnaliștii de la România liberă scriu că incendiul izbucnit vineri seară ar fi distrus arhiva Astra Asigurări, încă din perioada în care compania controlată de omul de afaceri Dan Adamescu era monitorizată de firma de audit financiar KPMG.

Publicaţia susţine că incendiul s-a produs în momentul depunerii probelor la Tribunalului Internaţional de Arbitraj de la Washington, unde în iulie 2016 Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului român. Flăcările au mistuit inclusiv probe foarte importante, adaugă cotidianul.

Depozitele distruse de incendiu aparţin firmei Global Archive. Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci, între care BRD, Bancpost, Piraeus Bank, BCR Asigurări de Viaţă si Omniasig, dar și Pepsi și Leroy Merlin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS