Confidenţialitate

Un nou incendiu de vegetație la Vâlcea. Focul a ajuns aproape de gospodăriile oamenilor | GALERIE FOTO

Un nou incendiu de vegetație în Vâlcea, care se manifestă pe o suprafață de peste 120 de hectare. Zeci de pompieri sunt ajutați de localnici să țină flăcările sub control. Focul continuă să se extindă și a ajuns aproape de gospodăriile oamenilor.

Incendiul pornit în această după-amiază de la un foc deschis lăsat nesupravegheat într-un sat al comunei Oteșani s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic pe o suprafață foarte mare: peste 120 de hectare.

La un moment dat, focul a ajuns la mai puțin de 100 de metri de gospodării. În zonă sunt 19 case, dintre care doar 6 sunt nelocuite.

Sătenii, ajutați de pompierii militari și voluntari au stropit cu apă terenul din jurul gospodăriilor și au săpat șanțuri pentru ca focul să nu se extindă.

Misiunea pompierilor este dificilă din cauza vântului care bate cu putere și a terenului foarte accidentat. La mi multe focare se poate ajunge doar pe jos. Se folosesc mături de nuiele, lopeți și sticle cu apă pentru a stinge focul.

Este al doilea mare incendiu de vegetație din județul Vâlcea. Noaptea trecută, în comunele Ionești și Scundu, focul a pârjolit o suprafață de aproape 150 de hectare de teren. Focul a fost cu greu lichidat, dar pompierii încă supraveghează zona pentru că există riscul reaprinderii.

Autoritățile atrag atenția sătenilor care își curăță terenurile agricole să nu mai dea foc resturilor vegetale pentru că pot provoca adevărate dezastre.

Sursa colaj foto: Amator

Citește și: Incendiu puternic de vegetație produs în două comune din Vâlcea. Pompierii au monitorizat întreaga zonă în cursul nopții | VIDEO