Incendiu și explozii în lanț la un depozit de muniție din Donbas, în estul Ucrainei

Incendiu de proporții și explozii în lanț la un depozit de muniții din Donbas, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de armata de la Kiev.

Flăcările au cuprins clădirea – în care se aflau 3 mii de tone de muniție – după ce o rachetă de semnalizare a căzut peste depozit.

Mai multe imobile din zonă au fost avariate și cel puțin 2 persoane și-au pierdut viața.

 

După ce depozitul a fost cuprins de flăcări, muniția aflată în interior a început să explodeze.

Exploziile au durat ore întregi, potrivit posturilor locale de televiziune.

Cel puțin două persoane civile și-au pierdut viața și alți 4 militari au fost răniți.

Speriați de zgomotele auzite, 5 mii de locuitori ai orașului Svatovo – aflat în apropiere de regiunea Donbas – și-au părăsit locuințele.

Autoritățile au mai evacuat alte 200 de persoane — de la un spital, un azil de bătrâni și o școală internat aflate în apropiere.

Câteva zeci de imobile de locuit au fost avariate în urma exploziilor, oamenii care au rămas în oraș se ascund în pivnițe și subsoluri. Alimentarea cu gaze și electricitate a fost suspendată, din motive de siguranță.

Un jurnalist aflat la fața locului susține că focul a distrus în totalitate tot ce se afla pe o suprafață de nouă kilometri pătrați.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis o anchetă pentru ‘terorism’. Există suspiciuni că milițiile pro-ruse ar fi pus la cale totul, dar informațiile nu au fost confirmate oficial.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS