Confidenţialitate

Incendiu puternic de pădure în Munții Făgăraș. Autoritățile reamintesc cetățenilor că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată | VIDEO

Incendiu puternic de pădure în Munții Făgăraș. Pompierii au intervenit cu efective extinse în zona respectivă.

UPDATE 09:17. Misiunea de stingere a incendiului a fost reluată

În această dimineață s-a reluat acțiunea pentru stingerea incendiului izbucnit la fondul forestier în Munții Făgăraș.

În momentul de față intervin pentru stingerea focarelor de incendiu 44 de pompieri, aproximativ 50 de lucrători de la Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului” și Ocolul Silvic Făgăraș.

Incendiul nu s-a extins și se depun eforturi considerabile pentru lichidarea focarelor de incendiu.

Misiunea este în dinamică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Știre inițială

Incendiul a cuprins peste 10 hectare de pădure pe Valea Ucea Mare și se manifesta violent. Flăcările au putut fi văzute de la mare distanță, din orașul Victoria.

La fața locului s-au deplasat 25 de pompieri și 20 de lucrători de la Ocolul Silvic. Intervenția a fost îngreunată din cauza accesului dificil, care nu a permis acționarea cu autospeciale. Pompierii sunt nevoiți să înainteze pe jos până la focarele de incendiu. Până la acest moment, nu se știe din ce cauză a izbucnit incendiul.

Autoritățile reamintesc cetățenilor și tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător, transmit autoritățile.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice.

Sursa foto: ISU Brașov

Sursa video: ISU Brașov

Citește și: Incendiu de vegetație aseară la Anina. Flăcările s-au extins spre DN57, îngreunând circulația | VIDEO