Confidenţialitate

Incendiu la un hotel din Eforie Sud: Unii dintre turiști s-au refugiat pe acoperiș

Au fost momente de panică, marți dimineață, la un hotel din Eforie Sud.

Cel puțin 80 de turiști, între care și 5 copii, s-au autoevacuat după ce dintr-o încăpere a hotelului s-a degajat un fum gros care a cuprins rapid holurile și camerele imobilului.

Incendiul a izbucnit puțin după ora 4,00 dimineața. Cineva a sunat la 112 și a anunțat că din hotelul Mercur iese fum gros și negru.

La fața locului au ajuns 40 de pompieri, cu 4 autospeciale ale ISU Dobrogea, două autoscări, echipaje medicale de pe 3 ambulanțe SMURD și două salvări de la Serviciul Județean Constanța.

Speriați de cantitatea uriașă de fum, unii dinte turiști s-au refugiat pe acoperișul hotelului.

În momentul izbucnirii incendiului, în hotel se aflau 79 de turiști și patru angajați ai unității.

Cei mai mulți s-au autoevacuat, unii au fost scoși de către pompieri, iar 16 turiști, între care patru copii și un bebeluș, au fost coborâți cu autoscările de pe acoperișul hotelului.

Nimeni nu a fost rănit. Paznicul hotelului, care s a intoxicat cu fum, a fost preluat de un echipaj medical și transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Bărbatul intrase în camera tehnică a hotelului, de unde ieșea fumul gros, produs în urma unui scurt circuit la boilerul electric. Incendiul a fost lichidat la 5,00 dimineața.

Foto/ ISU Constanța