Confidenţialitate

Incendiu la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare

Mai multe panouri publicitare care erau amplasate pe fațada clădirii au luat foc, din cauza unui scurtcircuit produs la panoul electric.

Focul s-a extins de repede, iar sala mică de spectacole și birourile de la primul etaj al clădirii s-au umplut de fum.

Un număr de 34 de copii și 6 adulți s-au autoevacuat. Aceștia se aflau la orele de balet și dans care aveau loc la etaj.

Reprezentanții Sindicatelor, cei care administrează Casa de Cultură, spun că cel mai probabil focul a fost pus de persoanele fără adăpost, dar trebuie ținut cont și de faptul că panoul electric este vechi de peste 50 de ani și nu s-au făcut reparații.

Casa de Cultură nu are nici electrician, nici femeie de serviciu și nici un paznic, astfel că oricine poate avea acces foarte ușor în interior.

Clădirea aparține de sindicate, dar situația ei juridică nu este clarificată, pe rol aflandu-se mai multe procese.

“Este clădirea nimănui, noi cei din sindicate trebuie să vedem ce facem mai departe. Sala de spectacole mare este închisă și nici nu vom face demersuri să o redeschidem, pentru că în întregul imobil sistemul electric este vechi și sunt improvizații, un adevărat pericol. Politicienii trebuie să se gândească prin legi cum clarificăm situația juridică a instituției.” a declarat pentru Europa FM, Florin Hossu, lider Cartel Alfa Maramureș.

De precizat că o parte a Casei de Cultură, care include și sala mare de spectacole, a fost închisă anul trecut din cauza condițiilor improprii din interior.

Suprafața afectată de incendiul de astăzi este de peste 20 de metri pătrați.