Incendiu în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei

Forţe din mai multe judeţe intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, în sprijin fiind solicitate şi două elicoptere.

Un turist a anunţat, vineri, în jurul orei 15.00, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, notează Agerpres.

La faşa locului s-au deplasat de urgenţă 20 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Reşiţa şi Caransebeş şi zece lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane.

Incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ un hectar, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag. Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanţă faşă de oraşul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, anunță ISU.

Vineri seara, în jurul orei 23.00, s-a dispus retragerea forţelor de la locul intervenţiei, dar s-a solicitat, pentru ziua de sâmbătă, sprijinul Inspectoratelor judeţene pentru Situaţii de Urgenţă limitrofe şi a Inspectoratului General de Aviaţie, în vederea reluării misiunii.

Astfel, pentru lichidarea şi limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de sâmbătă intervin 44 de pompieri militari din cadrul ISU Semenic, 48 de pompieri militari din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, Gorj şi Mehedinţi, aproximativ 40 de angajaţi ai Ocolului Silvic şi două elicoptere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS