Incendiu în Mehedinți: flăcările au cuprins trei hectare de pădure de foioase

Mobilizare de proporții în Mehedinți pentru stingerea unui incendiu izbucnit în apropierea localităţii Sviniţa. Un elicopter și un avion al Armatei ajută la intervenție, după ce flăcările au cuprins aproximativ trei hectare dintr-o pădure de foioase.

Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, 30 de pompieri intervin cu şase autospciale.

În sprijinul salvatorilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura suplimentării echipajelor din zonă cu 16 pompieri din judeţul Dolj şi 16 pompieri din judeţul Caraş-Severin, precum şi cu un centru mobil de comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Echipele locale de pompieri au fost nevoite să sisteze  munca pe care o începuseră în Parcul Natural Domogled, unde un incendiu a izbucnit acum trei zile.

Potrivit lui Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, în Parcul Natural Domogled nu există pericolul extinderii incendiului, aici fiind înregistrate trei focare izolate.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, joi dimineaţă, când pompierii mehedinţeni au identificat doar un singur focar. La faţa locului, au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

La mijlocul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie.

În Mehedinţi, se înregistrează temperaturi extrem de ridicate, în jurul valorii de 40 de grade, judeţul fiind, alături de judeţul Dolj, sub avertizare cod roşu de caniculă.

 

Incendiu de pădure la Svinița, Mehedinți

Un incendiu de pădure s-a produs astăzi, în apropierea localității Svinița din județul Mehedinți.Din primele evaluări, incendiul a cuprins aproximativ 3 hectare de litiera și coronament, într-o pădure de foioase.Pentru stingerea flăcărilor acționează 30 de pompieri cu 6 autospeciale din cadrul ISU Mehedinți. De asemenea, se intervine cu un elicopter pentru stingere pe cale aeriană, dar și pentru efectuarea recunoașterii zonei de ardere.În sprijinul salvatorilor mehedințeni, IGSU a dispus măsură suplimentarii echipajelor din zonă cu 16 pompieri din județul Dolj și 16 pompieri din județul Caraș Severin, precum și cu un centru mobil de comandă din cadrul ISU Timiș.

Posted by IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania on Sunday, 6 August 2017

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS