Confidenţialitate

Incendiu în Delta Dunării la o navă încărcată cu cereale din Ucraina | AUDIO

Incendiu în Delta Dunării la o navă incărcată cu cereale din Ucraina.

Pompierii ISU Tulcea au reușit să localizeze flăcările și să impiedice extinderea lor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric.

La fața locului  a ajuns și o șalupă ambulanță la bordul căreia au fost acordate îngrijiri medicale unui număr de 4 membri ai echipajului care au suferit atacuri de panică și se aflau într-o ușoară stare de hipotermie

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul la bordul navei Maximus, sub pavilion Panama, ancorată în zona Milei 35 din Delta Dunării, a izbucnit puțin după miezul nopții.

Inițial, s-a crezut că flăcările s-au declanșat la compartimentul motoare. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de salvatori de la ISU Tulcea, Poliția de Frontieră, Administrația Fluvială a Dunării de Jos și de la Serviciul  Județean de Ambulanță.

Incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, în careul marinarilor.

Până la sosirea pompierilor, echipajul navei, format din marinari indieni, azeri și georgieni, incercasă să stingă flăcările, cu mijloace proprii.

Incendiul, pentru localizarea căruia a fost folosit și un remorcher al Administrației Fluviale a Dunării de Jos, a fost lichidat după aproape două ore.

A ars careul marinarilor și alte cinci cabine au fost afectate pe o suprafață de150 mp.

Cauza probabilă, scurtcircuit electric. Nava era reținută de autoritățile navale române pentru remedierea unor deficiențe.

Sursa foto: ANR