Incendiu de vegetaţie în Delta Văcăreşti

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, astăzi, în zona Deltei Văcăreşti din Capitală, un hectar de teren fiind cuprins de flăcări, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Flăcările au cuprins un hectar de vegetaţie din zona Deltei Văcăreşti, la faţa locului fiind trimise trei autospeciale de stingere.

Există posibilitatea de propagare a focului din cauza vântului, au mai transmis reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Anul trecut au fost mai multe incendii de vegetaţie în Parcul Natural Văcăreşti, cel mai mare fiind cel din 12 iunie, când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Administratorii Parcului Natural Văcăreşti sunt, din februarie, Primăria Capitalei şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.

Delta Văcăreşti are o suprafaţă de 183 de hectare şi a fost declarată oficial, prin Hotărâre de Guvern, parc natural, în această zonă fiind instituit regimul de arie naturală protejată.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate şi peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS