Confidenţialitate

Incendiile provoacă probleme majore în Italia, Spania și Portugalia | VIDEO

În Italia, sute de oameni de pe insula Sardinia au fost evacuați azi noapte. În Portugalia, incendii au izbucnit în estul țării, ca urmare a temperaturilor foarte mari din weekend. Ministerul român de Externe a emis atenționări de călătorie pentru mai multe regiuni afectate de flăcări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Italia, Sardinia: 600 de oameni au fost evacuați

Pe insula Sardinia sute de locuințe au fost evacuate. La fel, zeci de ferme. O evacuare de amploare a avut loc duminică. 600 de oameni au fost scoși din case și duși în adăposturi până când incendiile se vor domoli. De aseemenea, mai multe plantații de citrice au fost distruse.

Portugalia: Mii de hectare cu vegetație, cuprinse de flăcări

Sub atenționări de nivel maxim pentru incendii, estul Portugaliei a fost afectat de mai multe incendii. Cel mai important – în apropiere de orașul Castelo Branco. Mii de hectare de cu vegetație au fost mistuite.

Spania: Consumul de apă, restricționat în cazul a peste 600 de municipalități

În Spania, incendiile au afectat provincia Cadiz, regiunea Andaluzia. Catalonia și Andaluzia sunt comunitățile cele mai afectate și de lipsa de apă: peste 600 de municipalități au consumul restricționat.

Potrivit cotidianului El Pais, peste 8,7 milioane de oameni suferă deja de restricții de apă din cauza secetei din Spania. Câteva mii de locuitori din orașul El Borge (Málaga) au apa tăiată pe timpul nopții.

Robinetul nu scoate nicio picătură de la miezul nopții la șapte dimineața, pentru a da timp rezervorului municipal să fie alimentat – notează El Pais.

Sursa colaj foto: Twitter / Vigili del Fuoco

Citește și: Avertismentul ONU: Lumea fierbe. Luna iulie, cea mai caldă lună din ultimii 100 de mii de ani | AUDIO